Oameni care ne inspiră. Ce înseamnă asta?

Oameni care ne inspiră. Ce înseamnă asta?

22 April 2019

De când suntem mici auzim cât de important este să avem un model în viață sau un mentor care să ne ghideze pașii. O persoană care să ne inspire și să ne motiveze pentru a deveni mai buni. De cele mai multe ori regăsim aceste modele când vine vorba de oameni celebri, personalități cunoscute sau oameni care au revoluționat lumea, cu mult timp în urmă. În ziua de astăzi modelele sunt oamenii de lângă noi, cei care aduc mici schimbări lumii în care trăim, cei care îi ajută pe ceilalți sau revoluționeaza traiul prin aportul lor.

În anul 2018, MRP a dat startul căutărilor oamenilor de succes, români de pretutindeni, care revoluționează și scriu istorie în zilele noastre, prin  ideile, cărțile, cercetările și munca lor în folosul omenirii. Gala „100 pentru Centenar”, gala românilor de pe toate meridianele lumii, a avut acest scop, să premieze și să promoveze performanțele românilor, prea puțin cunoscute de conaționali;

Această secțiune se dorește a fi un ecou al succesului românesc încă neauzit de mulți dintre noi, o pârghie de transmitere și influențare a succesului generațiilor viitoare.

Cum funcționează?

Secțiunea "Inspirație de pretutindeni" reprezintă o sursă permanent actualizată cu documentație în urma cercetărilor și activităților de informare publică, conține referințe la lucrări de specialitate, opere de artă, materiale didactice ce pot fi accesate în timp real. Are ca scop stimularea implicării personalităților marcante de pretutindeni și creearea de noi legături cu generațiile în formare.

Din punctul de vedere al vizitatorului:

Prin accesarea online a secțiunii "Inspirație de pretutindeni", vizitatorul poate găsi o expoziție de memorii ale realizărilor sub formă de articole așezate pe o hartă globală sau sub forma de listare. Pagina articolului va reda cele scrise mai sus.

Din punctul de vedere al participantului:

PAS 1: Românul de pretutindeni se poate implica în proiect accesând pagina "Fii inspirație" unde va găsi un formular de înscriere. Formularul are două opțiuni: "Vreau să devin inspirație" și "Am o propunere".

"Vreau să devin inspirație"

Pentru această opțiune avem câmpuri precum "Denumirea articolului", "mic rezumat", "conținutul articolului", "domeniul", "documente, lucrări de specialitate sau imagini" ce pot inspira, date de contact în caz că vom avea nevoie să vă contactăm și acceptul condițiilor proiectului,  conținutul articolului va fi îndrumat de întrebări opționale, atent formulate, necesare pentru o mai bună structură și o mai ușoară înțelegere de către public.

PAS 2: Înscrierea va fi validată de către personalul MRP.

PAS 3: În cazul în care aceasta se va încadra în misiunea proiectului va fi publicată pe site. Ne asumăm faptul că se mai pot aduce modificări articolului ce țin de sintaxă și structură, fiind ulterior transmise autorului pentru accept.

Recomandăm ca articolul să fie însoțit de documente care pot servi ca material didactic românilor dornici de cunoaștere. De asemenea conținutul să fie cât mai succint și nu mai mult de 1-2 pagini A4.

"Am o propunere"

Prin această opțiune, oricine poate face o propunere, adaugând și argumentele de rigoare.  Aici avem câmpuri precum "denumirea persoanei propuse",  motivația acestei propuneri, "domeniul", "datele de contact" și "acceptul pentru termenii legali".